Golftjej

Vill du träna och spela golf med andra tjejer inom Västmanland? Då kan Golftjej vara något för dig! Golftjej Västmanland är en speciell satsning som vänder sig till unga tjejer i Västmanlands län som vill eller redan spelar golf. Träningarna är tillgängliga för tjejer som är mellan åldrarna 2004-2018/ 7-21 år.

Vad är Golftjej?

Golftjej Västmanland verkar för att förena tjejer från olika länsklubbar och vara ett extra stöd för att motivera och få tjejerna att fortsätta golfa. Golftjej är är bra för att få tjejerna att våga sig ut till andra golfklubbar, de får träffa andra tjejer i deras egna åldrar, umgås och träna tillsammans, kanske innan de möts i ett tävlingssammanhang, lära känna varandra trots att de aldrig träffats förut, det är många tjejer som inte har så många tjejer att träna med i samma ålder eller på hemmaklubben. Här får de chansen att träffas och golfa tillsammans. (Vill inflika med att det inte finns något negativt med att träna med killarna som ensam tjej).

Ett långsiktigt mål med bl.a. Golftjej är att Sverige och Västmanland vill skapa en bredare bredd av golfande tjejer, vilket gör att tjejerna har flera att umgås och golfa med, både på träning och banan. Vi vill också ge dem möjlighet att våga satsa längre på sin idrott. Ju äldre tjejerna blir desto mer visar statistiken att tjejerna droppar av jämfört med killarna som fortsätter längre. Vi vill verkligen att de ska stanna kvar i golfen trots att t.ex. studier tar mer tid. Svenska Golfförbundet har i många år drivit ett projekt som kallas ”Vision 50/50” där de strävar efter en jämnare balans mellan kvinnor och män i golfen. Det börjar redan i ung ålder.

Nytt för i år är att varje golfklubb kan driva sin egna Golftjej-verksamhet med specifika event/aktiviteter med stöd från Svenska Golfförbundet. Det kan vara tränare, ledare, föräldrar eller någon annan på klubben som brinner och vill värna om tjejernas framtid i golfen. Alla aktiviter är värdefulla för tjejerna.

Från distriktet erbjuder vi i år detta upplägg:

  • Träningar med olika gruppindelningar för olika åldrar
  • Spel för de med ett HCP från 50 och lägre/bättre
  • Kortare träningspass på 1 timme med specifik riktad träning på ett område (range, bunker, chippning, puttning).
  • Föreläsning med amerikansk collegetjej på engelska 
  • Rundtur på proffstävlingen där tjejer/kvinnor från nästan hela världen deltar. (Undertouren till Europatouren).
  • Skoj träning för de yngre i Trackman range

Träningarna för 2024 vänder sig främst till:

  • Redan golfare, medlem eller med i en träningsgrupp på golfklubb eller har egna golfklubbor

Gruppindelningar beroende på ålder 2024:

Läs på träningen/eventet vilken ålder som gäller. Även träningstiderna kan skilja mellan åldrarna. Fyller tjejen 7 år i höst kan hon delta, fyller hon 8 lika så. Är tjejen 21 år i år får hon delta om hon vill.

Datum för aktiviteter 2024 Golftjej Västmanland: Detaljerat schema/upplägg per träning hittar ni på Västmanlands golfförbunds startsida: ”Nyheter från VGDF” under juni månad.

Aktivitet
Klubb
Datum

Poängjakten

Ett roligt sätt att spela på banan och samtidigt samla poäng över 9 eller 18 hål. Är du tjej och inte fyllt 18 år, med HCP mellan 54 till 14,5 kan du registrera alla dina ronder i GameBook mellan 20 april till 20 augusti. Är du 12 år eller yngre är du med i både utlottning och chans för att vinna priser för mest registrerade ronder. Är du mellan 13-18 år har du chansen att ta hem en av finalplatserna från ditt län för att delta i en nationell scrambletävling som spelas i september 2023 med massa andra tjejer från Norr-och Mellansverige. Klicka på ”Poängjakten” för att läsa mer.

Vid förslag, samarbeten och frågor, kan mail skickas till:

Sofia Ljungqvist
Ansvarig Golftjej
Inställningar för cookies